11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialCe le-a cerut Tsipras miniştrilor lui

Ce le-a cerut Tsipras miniştrilor lui

Premierul elen Alexis Tsipras le-a cerut miniştrilor să renunţe la apariţiile la televizor şi să se concentreze pe sarcinile pe care le au de îndeplinit, potrivit Mediafax

Tsipras a subliniat importanţa asigurării unei evaluari pozitive a reformelor, pentru ca discuţiile privind restructurea datoriilor să poată continua.

“Reducerea datoriilor va limita riscurile, iar economia va deveni mai atractivă pentru investitori”, a spus Tispras miniştrilor în prima şedinţă de guvern de după alegerile câştigate duminică de partidul Syriza, relatează Kathimerini.

O altă prioritate este deficitul de lichidităţi din bănci. Dacă recapitalizarea băncilor va fi făcută corect, lichidităţile vor reveni în economia elenă, care are mare nevoie de bani”, a spus premierul.

Tsipras a subliniat că Grecia nu are la dispoziţie un timp nelimitat.

“Tebuie să ne suflecăm mânecile şi să muncim să aplicăm planul cu eficienţă. Funcţiile nu vă aparţin, sunt ale poporului grec”, a spus Tsipras, cerând membrilor cabinetului să înceteze apariţiile la televiziune.

Implementarea acordului cu creditorii este o prioritate, a arătat premierul, care crede că Grecia poate ieşi din criză în patru ani.

Tsipras a reiterat totodată angajamentul făcut în campania electorală, de combatere a corupţiei şi a vechiului sistem politic.

În legătură cu criza refugiaţilor, Tsipras a exprimat opoziţie faţă de cei din Uniunea Europeană care “vor să schimbe frontierele în câmpuri de luptă şi mările în morminte”.

 

Cele mai citite

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă