15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCe să mănânci ca să ai părul și unghiile sănătoase?

Ce să mănânci ca să ai părul și unghiile sănătoase?

Nu există îndoială că știi despre mâncatul sănătos că este bun pentru tine într-o mulțime de feluri: poate să te vindece treptat de anumite boli, să îți întărească sistemul imunitar, să îți ridice nivelul de energie, iar lista poate continua.

Totuși, știai că anumite produse și feluri de mâncare pot să contribuie la felul cum arăți? Pentru păr și unghii de exemplu nu este suficient să folosești cele mai bune produse cosmetice sau să îți faci cele mai bune măști de casă. Este foarte important modul în care te alimentezi, pentru că la fel și părul și unghiile au legătură directă cu organismul tău. Iar acesta se hrănește cu ceea ce îi dai tu de mâncare.

Ce alimente și cum trebuie să mănânci ca să ai părul și unghiile sănătoase?

1. Biotina, cunoscută și sub denumirea de Vitamina H, poate să îți repare părul despicat sau subțire și unghiile să ți le întărească. Printre alimentele cu biotină se număra și bananele, conopida, ouăle, somonul și alunele.

2. Pentru a căpăta un păr mai lucios, introduce Omega 3 în alimentația ta; aceasta este reprezentată prin ingrediente ca: somonul, sardinele, tonul, nucile și peștii mai uleioși.

3. Proteinele sunt importante din mai multe motive, mai ales când vine vorba de păr și unghii. Ambele sunt făcute din structuri din proteină ca și keratina, deci o dietă adecvată constă în consumul de proteine, pentru un păr și niște unghii mai rezistente. Printre alimentele cu proteine se număra: ouăle, nucile, fructele de mare, semințele de soia, brânzeturile slabe.

4. Vitamina A ajută la producerea unei substanțe pentru scalp, numită sebum, care menține părul sănătos. Alimente și ingrediente care conțin vitamina A: broccoli, morcovii, brânză Cheddar, mango, fulgii de ovăz, spanacul și cartofii dulci.

5. Zincul este un alt nutrient care ajută la menținerea sistemului imunitar. De asemenea este un nutrient de care părul și unghiile noastre au nevoie, pentru a rămâne sănătoase. Alimente și ingrediente care conțin zinc: alunele Cashew, scoicile, semințele de soia, homarul, carnea de vită. 

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă