18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCeartă între hackeri. Site-ul Wikileaks, victimă colaterală

Ceartă între hackeri. Site-ul Wikileaks, victimă colaterală

Gruparea de hackeri OurMine, celebră pentru că a spart conturile de pe reţelele de socializare ale unor "vedete" ale domeniului IT precum CEO-ul Google Sundar Pichai sau fondatorul Facebook Mark Zuckerberg şi CEO-ul Uber, Travis Kalanick, a atacat din nou site-ul Wikileaks, conform unui material publicat de site-ul thenextweb.com, citat de Agerpres. 

Motivul acestui atac a fost, se pare, o ceartă cu gruparea internaţională de hackeri Anonymous, care închide conturile de socializare ale teroriştilor ISIS, publică numele membrilor Ku Klux Klan (KKK) şi a atacat site-ul Băncii centrale a Greciei pentru a protesta astfel împotriva sistemului financiar global pe care l-au descris drept "o instituţie tiranică". 

În luna decembrie a anului trecut, pe când OurMine nu avea pretenţia de a fi altceva decât o grupare de hackeri (în prezent susţine că este o firmă de securitate şi-şi motivează atacurile prin identificarea unor vulnerabilităţi), a blocat site-ul Wikileaks printr-un atac de tip Distributed Denial of Service (DDoS). Această metodă duce la blocarea temporară a serverelor după o creştere foarte puternică a numărului de accesări ale unui anumit site. 

Anonymous a reacţionat imediat, solicitându-le membrilor OurMine să înceteze atacurile asupra Wikileaks şi apoi au publicat la rândul lor o serie de informaţii personale despre membrii OurMine. De cealaltă parte, OurMine a susţinut că informaţiile publicate de Anonymous cu privire la membrii săi nu sunt corecte. 

Jumătate de an mai târziu OurMine caută răzbunare. Susţinând că unul dintre membrii Anonymous a continuat să-i hărţuiască pe membrii grupării, OurMine a blocat din nou Wikileaks printr-un alt atac de tip DDoS. Între timp site-ul Wikileaks a revenit online.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă