14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCine este noul purtător de cuvânt al MAE

Cine este noul purtător de cuvânt al MAE

O jurnalistă de politică externă a fost numită purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.

MAE a anunțat astăzi că noul purtător de cuvânt este Raluca Lunculescu, având o experiență de 13 ani în domeniul politicii externe, ca ziarist.

Potrivit MAE, Lunculescu a intrat în presă în anul 2001, în calitate de redactor ştiri externe, şi lucrând ulterior ca şef al departamentului Ştiri Externe, reporter special şi senior editor pentru unele dintre cele mai importante televiziuni din România, precizează Mediafax.

Postul de purtător de cuvânt este vacant de la începutul lunii martie 2015, când Brânduşa Predescu a fost eliberată din funcţie pentru modul în care a gestionat, în relaţia cu Agerpres, sarcina de redactare a unei broşuri pe care ministrul de Externe Bogdan Aurescu a oferit-o, drept cadou simbolic, ministrului de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Pe coperta acelei broșuri, steagul Germaniei a fost imprimat peste harta Franţei, în loc să fie imprimat peste harta Germaniei. Broșura fusese realizată de Agerpres cu ocazia aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi Germania. Ministrul federal german de Externe a primit broșura din mâna lui Bogdan Aurescu, în momentul vizitei sale la București.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Incendiul din sectorul 1: Dan Podaru spune că primarul avea datoria de a fi la fața locului. Ce a transmis Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand avea datoria de a fi pe teren, la incendiul de noaptea trecută din sectorul 1, susține Dan Podaru, candidatul PER pentru...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă