15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialClopotele bisericilor din Capitală bat la ora 22.30 pentru victimele din Colectiv

Clopotele bisericilor din Capitală bat la ora 22.30 pentru victimele din Colectiv

Clopotele de la Patriarhia Română şi de la toate bisericile din Capitală bat, vineri seară, la ora 22.30, în memoria celor 32 de tineri morţi în urmă cu o săptămână în incendiul din clubul Colectiv.

Vineri seară, începând cu ora 18.00 preotul Mihai Aurel, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un sobor format din 13 preoţi şi un diacon și cu alţi preoţi au oficiat o slujbă în faţa clubului Colectiv pentru cei care au decedat, iar de la ora 19.00 în Catedrala patriarhală a fost oficiată o slujbă pentru răniţi.

Toate bisericile din ţară îi vor pomeni, sâmbătă, cu ocazia Moşilor de toamnă, pe toţi cei care au murit în incendiul din clubul Colectiv, mai spun reprezentanții Patriarhiei.

Pentru vineri seară, a fost lansat pe Facebook un alt eveniment comemorativ, "Marşul tăcerii #Colectiv".

Oamenii sunt îndemnați să se adune, vineri, de la ora 21.00, în parcul din Piaţa Unirii, pentru a merge în marș până la club, precizându-se că evenimentul nu are legătură cu protestele din ultimele zile.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă