16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCNAS: Sistemul cardului de sănătate este funcţional

CNAS: Sistemul cardului de sănătate este funcţional

Sistemul informatic al cardului de sănătate este funcţional începând cu ora 13,30 în parametrii proiectaţi, au precizat reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-o informare publicată pe site-ul instituţiei. 

"Echipa tehnică a CNAS a reuşit să rezolve problema constatată azi, 24 mai, ora 8,30, cu privire la indisponibilitatea semnării prin card. Începând cu ora 13,30, platforma informatică PIAS este funcţională în parametrii proiectaţi", menţionează sursa citată. 

Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate a fost indisponibil de marţi dimineaţă din cauza unor probleme tehnice. 

Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale, a prescrierii reţetelor şi a eliberării medicamentelor a putut fi efectuată în modul offline. 

"Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 72 ore de la prestarea acestora, conform prevederilor legale în vigoare", precizează instituţia.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă