21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialCNN cere eliberarea unui jurnalist capturat în Ucraina

CNN cere eliberarea unui jurnalist capturat în Ucraina

Postul de televiziune CNN cere eliberarea unui jurnalist ucrainean independent, colaborator al postului american, care a fost capturat de separatiştii proruși în urmă cu două zile în zona de est a Ucrainei.

Potrivit Mediafax, postul de televiziune a precizat că nu a comunicat incidentul până acum pentru că a sperat că reporterul va fi eliberat, însă eforturile depuse în acest sens au eşuat.

Astfel, CNN a anunţat oficial capturarea lui Anton Skiba şi a cerut ca jurnalistul să fie eliberat imediat.

"Suntem foarte îngrijoraţi pentru securitatea tuturor jurnaliştilor", a declarat Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

"Răpirile de jurnalişti şi alte încălcări ale libertăţii presei se desfăşoară în ritm alarmant în estul Ucrainei", a declarat Nina Ognianova, de la Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor, cu sediul la New York, mai arată sursa citată.

"Îndemnăm părţile aflate în conflict să-i elibereze imediat pe toţi jurnaliştii deţinuţi şi arestaţi", a adăugat ea.

Luptele între loialişti şi rebelii proruşi s-au intensificat în ultimele zile în Ucraina, în timp ce mulţi acuză Moscova că este direct implicată în lupte.

Cele mai citite

O persoană a fost reținută la Constanța. DIICOT transmite că a comercializat diferite cantități de cocaină

La data de 1 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au decis reținerea...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...
Ultima oră
Pe aceeași temă