26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCod galben de vânt în București și în alte patru județe

Cod galben de vânt în București și în alte patru județe

Între orele 11:20 si 17:20, în Bucureşti şi local in judetele Ilfov, Teleorman, Ialomita si Calarasi, se vor semnala intensificări ale vântului ce depăşesc la rafală 65 km/h, potrivit unei avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Sâmbătă, norii acoperă cerul în cea mai mare parte a zilei în majoritatea regiunilor, doar prin nord-vest cerul e variabil. În prima parte a zilei plouă, slab, local în Banat, în Transilvania şi în Moldova, dar după-amiază în sud şi în sud-est aşteptăm averse şi descărcări electrice, pe arii extinse în Muntenia şi în Dobrogea, unde cantităţile de apă trec de 15 l/mp, în timp ce în Oltenia aceste fenomene vor fi izolate.

CITEȘTE ȘI: COD GALBEN de inundații pe mai multe râuri

La munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul prinde putere în majoritatea zonelor, cu rafale ce pot trece de 50..60 km/h. În vest, în nord şi în centru se răceşte accentuat astfel încât valorile termice vor fi mai mici decât mediile multinuale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9-10 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 21-22 de grade în Lunca Dunarii.

Cele mai citite

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...
Ultima oră
Pe aceeași temă