15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialComparator de tarife pentru polițele de asigurare

Comparator de tarife pentru polițele de asigurare

Consiliul Concurenței a anunțat că intenționează să introducă un comparator de tarife la polițele de asigurare, pentru a face aceste informații mai accesibile consumatorilor.

"Zona în care rămân îngrijorări (legate de un mediu concurențial, n.r.) este cea a asigurărilor de viață, slab dezvoltată față de Uniunea Europeană. Piața are un grad de concentarere mare, ies actori de pe piață, iar actorul cel mai mare își crește cota. Informația este greu de înțeles de către consumatori, și de aceea vrem să introducem un comparator de prețuri pentru a facilitata accesul consumatorilor pentru a alege tariful care li se potrivește cel mai bine", a spus președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, citat de Mediafax.

În opinia sa, profesiile liberale, transportul de cale ferată și de călători, materialele de construcții, ridică, de asemenea, îngrijorări concurențiale.

Progrese în ceea ce privește o piață concurențială Chirițoiu a remarcat în zona telecomunicații și cea bancară.

"În telecomunicații am văzut progrese față de anul trecut, prin intrarea unui al patrulea jucător, care a dinamizat concurența. A doua zonă cu progrese este sectorul bancar, unde anul trecut spuneam că ne îngrijorează marja mare între dobânzile active și pasive. Anul acesta vedem scăderea dobânzilor la credite, iar marja a scăzut. Ne uităm cu îngrijorare acum la comisioane, avem o propunere pentru plafonarea comisionelor, proiectul de lege fiind în Parlament. Cred că va trece în curând de Senat și în cursul anului viitor sperăm să-l vedem aprobat de Camera Deputaților", a mai spus Chirițoiu.

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă