15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialConflict în Japonia, iscat de numele fiicei lui Kate și William. Care...

Conflict în Japonia, iscat de numele fiicei lui Kate și William. Care este motivul

Numele prințesei nou-născute a Marii Britanii, „Charlotte”, a iscat un conflict în Japonia, după ce angajații unei grădini zoologice au „botezat” un pui de maimuță macac cu același nume, informează japantimes.co.jp.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu puiul de maimuță care a primit numele prințesei Charlotte.

Citește și: FOTO INEDITE. Cum are grijă o maimuță de un pui de pisică

Grădina zoologică din sudul Japoniei, Takasakiyama, a primit numeroase plângeri telefonice și prin e-mail, după anunțarea numelui maimuței.

Reprezentanții grădinii zoologice au spus că numele a fost ales în urma unui vot public, tradiție care se desfășoară în fiecare an pentru prima maimuță nou-născută. Numele ”Charlotte” a primit cele mai multe voturi. 

Între alte nume propuse de public s-au numărat și „Kei”, după jucătorul japonez de tenis, Kei Nishikori, și „Elsa”, un personaj din animația „Frozen”.

Citește și: VIRAL: De ce nu e bine să înjurăm o maimuță

Pe de altă parte, unii membri ai publicului au considerat că „botezarea” maimuței cu numele prințesei Charlotte este un gest lipsit de respect pentru familia regală britanică.

Printre plângerile pe care le-au primit reprezentanții Takasakiyama, unele menționeză că nici poporul japonez nu ar fi încântat dacă o maimuță britanică ar fi numită după un membru din familia imperială japoneză.

Reprezentanții grădinii zoologice și-au cerut scuze public și au precizat că iau în considerare schimbarea numelui pentru puiul de maimuță.  

Cele mai citite

Reporteri fără Frontiere: Peisajul mediatic din România, lipsa transparenței și trusturi media care propagă dezinformări

România se mândrește cu un peisaj mediatic divers și relativ pluralist, oferind un teren fertil pentru investigații de interes public puternice. Cu toate acestea,...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă