18.9 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCongresul SUA va aloca până la 15 miliarde de dolari pentru zidul...

Congresul SUA va aloca până la 15 miliarde de dolari pentru zidul cu Mexicul. Chiar în partidul lui Trump apar critici la adresa acestui proiect

Congresul SUA intenţionează să aloce 12-15 miliarde de dolari, în 2017, pentru construirea zidului dorit de preşedintele Donald Trump la frontiera cu Mexicul, iar această situaţie riscă să amplifice deficitul bugetar al Statelor Unite, informează presa americană.

Din acest motiv, proiectul lansat de noul președinte Donald Trump a generat critici din partea multor congresmeni, inclusiv din Partidul Republican, al lui Trump, anunță ziarul The Washington Post.

Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, şi liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, au declarat joi că strategia prevede alocarea, în cursul anului 2017, a 12-15 miliarde de dolari pentru ridicarea zidului de la granița cu Mexicul.

"Congresul va aloca fondurile pentru construirea zidului", a declarat Paul Ryan. "Intenţionăm să ne ocupăm de problema zidului", a confirmat Mitch McConnell.

Întrebat dacă alocarea acestor fonduri va amplifica deficitul bugetar federal, Paul Ryan a amintit că republicanii sunt conservatori din punct de vedere fiscal, explicând că se vor aduna bani din consolidarea economiei şi din modificarea sistemului medical. "Dacă vom face investiţii în lucruri de genul infrastructurii, intenţionăm să găsim spaţiul fiscal pentru suportarea costurilor", a subliniat Paul Ryan.

Însă senatorul republican John McCain a afirmat că se opune zidului. "Nu am de gând să susţin acest proiect. Istoria arată că se pot face tuneluri pe sub astfel de ziduri, că pot fi sparte", a spus John McCain.

Donald Trump a semnat miercuri ordonanţa executivă care prevede construirea unui zid la frontiera cu Mexicul. Lucrările pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul vor începe în "câteva luni", iar costurile vor fi rambursate integral, după finalizarea lucrărilor, de Guvernul Mexicului, a afirmat preşedintele Trump.

Acesta a susținut că viitorul zid va ajuta și Mexicul: "Ceea ce fac este benefic pentru Statele Unite. Va fi foarte benefic şi pentru Mexic. Vrem un Mexic foarte stabil şi solid", a precizat Donald Trump.

În schimb, Mexicul a anunțat de mai multe ori că nu va finanţa construcţia zidului de frontieră proiectat de Administraţia Donald Trump.

Chiar preşedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, a spus din nou, joi, că ţara lui "nu va plăti pentru niciun zid". Pe de altă parte, tot joi, șeful statului mexican și-a anulat vizita în SUA, unde ar fi urmat să aibă convorbiri cu Donald Trump.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministerul cercetării și digitalizării a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare...

SUA e gata să sancționeze o unitate a forțelor de apărare Israeliene pentru încălcarea drepturilor omului în Cisiordania

O unitate a forțelor de apărare Israeliene se confruntă cu sancțiunile SUA pentru tratamentul acordat palestinienilor din Cisiordania ocupată, chiar dacă Congresul a votat...

Călătoria Spirituală către Înnoire și Lumină

Odată cu venirea primăverii, credincioșii ortodocși din întreaga lume își îndreaptă gândurile și inimile către unul dintre cele mai semnificative momente spirituale ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă