14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialControale la laptele și produsele din lapte din toată țara

Controale la laptele și produsele din lapte din toată țara

Inspectorii sanitari verifică, între 22 martie și 6 aprilie, modul în care se produc, se colectează și se procesează laptele crud și produsele lactate, conform unui comunicat al Autorității Sanitar-Veterinare (ANSVSA). 

O atenţie deosebită va fi acordată respectării condiţiilor de igienă şi a lanţului frigorific pe durata transportului, a depozitării laptelui şi a produselor lactate distribuite prin programul “Laptele şi cornul”. În acest sens, vor fi efectuate controale oficiale la depozitele independente care asigură depozitarea produselor lactate, precum şi la operatorii care deţin mijloace de transport şi asigură distribuţia laptelui şi  a produselor lactate distribuite în cadrul acestui program, se arată în comunicat. 

Controalele ANSVSA vin în contextul crizei bebelușilor infectați cu sindrom hemolitic-uremic, al alertei emise de Comisia Europeană privind laptele românesc de vacă, dar și al mai multor cazuri de toxiinfecție alimentară a elevilor, după consumarea de lactate în cadrul programului ”Laptele și cornul”. 

Cele mai citite

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă