15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCristian Popescu Piedone a fost pus sub acuzare, în dosarul în care...

Cristian Popescu Piedone a fost pus sub acuzare, în dosarul în care este cercetat de conflict de interese

UPDATE 13.20: Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a precizat, joi, că a fost pus sub acuzare pentru conflict de interese, potrivit News.ro.

„Am fost pus sub urmărire de domnii procurori, pentru conflict de interese. Am dat o declaraţie şi urmează domnii procurori şi instanţa să se pronunţe la sfârşit”, a spus Cristian Popescu Piedone, la ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), unde a stat aproape trei ore.

——–

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone este audiat, joi dimineața, la Parchetul General, în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, informează Agerpres.

La intrarea în sediul instituției, Piedone a susținut că firma fiului său nu a desfășurat afaceri cu statul. „Societatea băiatului meu nu a avut niciodată afaceri cu statul, nu a vândut și nu a încasat niciun leu de la stat”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Întrebat în legătură cu acuzația privind contractul de închiriere al fiului său cu șapte bani pe metru pătrat, el a spus că este hotărârea Consiliului Local de închiriere a domeniului public.

 

În 14 septembrie, Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), în cazul fostului primar al Sectorului 4, suspectat de conflict de interese.

Într-un comunicat de presă remis redacției, ANI precizează că, în perioada 2013 — 2015, Piedone ar fi semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru „God Trust Enterprises” SRL, „Sport Team Kart” SRL și „Chocoland” SRL, ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de către copiii acestuia, asociați și administratori ai societăților comerciale.

Totodată, inspectorii ANI susțin că, începând cu anul 2013, SC Sport Team Kart SRL, societate administrată de către fiul persoanei evaluate, ar fi încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp, însă, în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat că aceasta ocupă suprafața de 2.234 mp.

În acest context, ANI a sesizat PÎCCJ pentru efectuarea de cercetări cu privire la săvârșirea de către Piedone a infracțiunii de conflict de interese.

 

 

 

Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă