18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialCSM cere instanțelor planul de acțiune în cazul dosarelor vechi și a...

CSM cere instanțelor planul de acțiune în cazul dosarelor vechi și a celor de mare corupție

Sectia de judecători a CSM a dispus ca instanţele să comunice Inspecţiei Judiciare, până la 31 octombrie, planul de acţiune privind dosarele mai vechi de 10 ani de la data înregistrării, precum şi cele de mare corupţie înregistrate acum minimum cinci ani.

"Secţia de judecători a dispus ca instanţele judecătoreşti să comunice până în 31 octombrie Inspecţiei Judiciare planul de acţiune atât cu privire la dosarele mai vechi de 10 ani de la data înregistrării în sistemul instanţelor judecătoreşti, precum şi a dosarelor de mare corupţie a căror durată este mai mare de cinci ani de la data înregistrării în sistemul informatic al instanţelor judecătoreşti", se arată într-o decizie luată în această săptămână de Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Conform aceleiaşi decizii, instanţele trebuie să transmită Inspecţiei Judiciare şi modul de implementare a măsurilor dispuse astfel încât să fie eficientizat actul de justiţie.

Mai mult, fiecare judecător va trebuie să îşi stabilească o agendă de lucru referitoare la controlul şi gestionarea dosarelor pe care le are în lucru. Astfel, magistraţii trebuie să aibă în vedere prioritizarea soluţionării cauzelor aflate în lucru în funcţie de vechimea acestora.

Cele mai citite

Piedone nu se poate retrage repede, pentru că se vrea bărbat în toată Firea

Ilustrație: Marian Avramescu Candidatul independent pentru funcția de primar general al Capitalei, dar totuși dependent de vaccin anti-varan, Cristian Popescu – Piedone, vrea să...

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va...
Ultima oră
Pe aceeași temă