13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCum a câștigat Simona Halep meciul cu Bouchard: "Nu poți să-ți pierzi...

Cum a câștigat Simona Halep meciul cu Bouchard: “Nu poți să-ți pierzi jocul din timpul anului!”

Până la urmă, Simona chiar a fost Girl on Fire. Paralela începută ieri cu Hunger Games și inspirată tocmai de Genie Bouchard, s-a dovedit a nu fi chiar întâmplătoare. Începând cu dramatica introducere în arenă a celor două combatante – lumini, sunete, artificii, muzică asurzitoare, și continuând cu grafica video-games style folosită de WTA pentru prezentarea fetelor, multe detalii din show-ul care a dat startul evenimentului din Singapore au amintit de blockbuster-ul cu Jennifer Lawrence în rolul principal.

Bun, gata cu joaca, gata cu filmele. Nu de alta, dar revenirea Simonei nu e deloc imaginată, nu face parte dintr-un viitor distopic, ci e cât se poate de reală. “Mi-am regăsit încrederea”, a spus ea, după meci, dar nu-i așa că era inevitabil? Cât putea să dureze deruta pentru o jucătoare care s-a comportat cu atâta calm și echilibru, în vreme ce o țară întreagă se dădea de ceasul morții în jurul ei, iar unii mai prăpăstioși se grăbeau deja să plece de pe Titanic, anticipând greșit scufundarea? Asta mi se pare, de fapt, cel mai relevant. Nu faptul că Simona și-a regăsit încrederea – cum am scris mai sus, era un aer de inevitabil aici -, ci felul în care ea și-a păstrat capul pe umeri cât timp soarele se băgase în nori.

“Nu poți să-ți pierzi jocul pe care l-ai avut în timpul anului”, mi-a spus ea, pe un culoar, după meci. “Îți poți reveni într-o zi”. Simona ridică imaginat din umeri în timp ce spune asta, în fapt nu ridică, doar mi-am închipuit eu, dar fraza ei vrea să spună că revenirea se poate întâmpla oricând. Trebuie doar să muncești în continuare și să aștepți cu încredere că va veni, din nou, ziua ta.

Simona a muncit, iar impresiile pe care le-a lăsat acest meci cu Bouchard sunt două: că a muncit cu cap și conform unui plan bine gândit, care nu implică doar acest turneu, ci perspectiva pe termen mediu. Virginia Ruzici mărturisea comentatorilor TennisTV că planul pentru la anul este ca serviciul Simonei să capete atât mai multă eficiență, cât și extra “pop”, adică un pic mai multă forță, atât cât se poate extrage din serviciul unei jucătoare de înălțimea Simonei. Am întrebat-o și eu pe Simona despre acest aspect, iar numărul 4 mondial a răspuns: 

Citește continuarea analizei primului meci al Simonei de la Turneul Campioanelor pe Treizecizero.ro
 

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă