21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialCum comentează Macovei ultimele declarații ale lui Băsescu despre justiție

Cum comentează Macovei ultimele declarații ale lui Băsescu despre justiție

Europarlamentarul Monica Macovei, a declarat, miercuri, într-o emisiune televizată de la B1 Tv, că declarațiile fostului președinte Traian Băsescu sunt dezamăgitoare.

Macovei s-a arătat indignată față de modul în care Traian Băsescu și-a schimbat atitudinea față de justiție și a precizat că nu înțelege de ce acum o săptămână fostul șef al statului a declarat că justiția își face treaba, pentru ca mai apoi să o atace în acest fel.

”După declarațiile lui Basescu m-am simțit dezamagită. Nu înteleg de ce și-a schimbat atitudinea. Întrebarea este de ce s-a schimbat, de ce acum o săptămână justiția era bună, iar după o saptămână nu mai e bună. Asta e întrebarea pe care o pun”, a declarat Macovei.

Traian Băsescu a declarat, luni, pentru B1 TV, că România trece printr-un proces de guantamizare și că toți cei care sunt arestați preventiv în mod abuziv ar trebui să depună plângere la CEDO.

”Lupta anticorupţie trebuie să continue, pentru că a erodat statul. Ce mi-aş dori acum este ca aceste instituţii să nu facă abuzuri, să nu intre într-un mod triumfalist de a aborda justiţia, de spectacol, făcut pe seama demnităţii oamenilor”, a declarat fostul preşedinte.

Astfel, el a afirmat că sunt ”nişte excese ale procurorilor cu arestările preventive”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă