15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCum influențează informaticienii clujeni deciziile marilor corporații

Cum influențează informaticienii clujeni deciziile marilor corporații

Decidenții unor mari companii, precum Coca-Cola Australia, sau conducătorii unor instituții publice, precum Departamentul Educației din SUA ori șefii administrației publice din New York City, ajung să ia decizii strategice cu ajutorul informațiilor și sintezelor furnizate de o aplicație creată de informaticienii clujeni. Programul informatic oferă asistență inclusiv în domeniul alcătuirii bugetelor și îi ajută pe manageri să filtreze și să sintetizeze informațiile furnizate de diferitele departamente ale companiilor multinaționale, în așa fel încât factorii de decizie să dispună de toate informațiile relevante.

Produsul informatic a fost declarat drept ”vizionar” de către una dintre cele mai mari companii de consultanță în IT din lume. ”Grupul american de firme UMT, liderul mondial în domeniul soluțiilor și serviciilor pentru gestiunea proiectelor, a fost declarat pentru al treilea an consecutiv „vizionar” de către compania de consultanță și cercetare în IT Gartner. Distincția a fost acordată pentru aplicațiile de analiză IT integrată a portofoliului dezvoltate de UMT Software, divizia românească a grupului, cu sediul la Cluj-Napoca. Premiul se adaugă palmaresului internațional dobândit de companie grație programatorilor români: Grupul UMT este unul dintre partenerii principali ai Microsoft pentru EPM – Enterprise Project Management”, spun reprezentanții firmei clujene.

„Am fost declarați «vizionari» pentru al treilea an consecutiv de către liderul mondial în consultanță IT, Gartner, lucru care ne bucură cu atât mai mult cu cât vorbim de un pachet de aplicații creat și dezvoltat de programatori români. Cred că acest tip de recunoaștere ajută foarte mult la poziționarea soft-iștilor români drept specialiști în dezvoltare de produse proprii, în contextul în care piața locală este dominată masiv de outsourcing”, a declarat Ionuț Nechita, directorul general al UMT Software.

O echipă în dezvoltare

Programul informatic în cauză nu a fost dezvoltat de un gigant cu zeci de mii de angajați, ci de o echipă mică, dar dinamică și în continuă dezvolare. Înființată în 2008, filiala de la Cluj a UMT a înregistrat creșteri cons­tante atât ale cifrei de afaceri, cât și în privința numărului de angajați. Anul trecut, UMT Software a depășit două milioane de dolari cifră de afaceri, în creștere cu 30% față de 2013. Numărul de angajați a crescut la 70, iar recrutarea continuă și în acest an, spun reprezentanții companiei. ”Sunt vizați programatori specializați în tehnologii Microsoft – ASP.NET, Azure, SharePoint Online”, spun reprezentanții diviziei românești a firmei americane.

UMT Software este divizia de dezvoltare software a Grupului UMT (United Management Technologies), grup cu experiență de peste 20 de ani pe piața soluțiilor de Enterprise Project Management (EPM) și cu birouri în New York, Bellevue, Boston, Philadelphia, Atlanta, Chicago, Houston, Seattle, San Francisco, Los Angeles, Reston şi Cluj-Napoca.

Grupul UMT este „Microsoft Gold Partner” și membru al Comisiei de Consiliere Microsoft în domeniul EPM. Este vorba de una dintre puținele companii la nivel mondial invitate să participe în programele de pre-release Microsoft Office și SharePoint. În 2010 și 2013 a fost desemnat „Microsoft Partner of the Year”. De altfel, colaborarea grupului cu gigantul american condus de Bill Gates a început în 2006, când ­Microsoft a achiziționat pachetul UMT Portfolio Manager, dezvoltat integral tot în România. Portofoliul de clienți ai UMT include instituții și companii precum Coca Cola Australia, ­Departamentul de Educație al SUA, General Electric, grupul financiar JP Morgan Chase, Lego, Merck, administrația publică a orașului New York, Transportul ­Municipal din ­Helsinki sau TUV. 

 

Cele mai citite

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Întârzierea consolidării clădirilor: O problemă majoră în mandatul lui Nicușor Dan

Faptul că un cutremur mai puternic ar putea distruge mii de clădiri din București a transformat necesitatea consolidării clădirilor cu risc seismic într-una dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă