13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCum învață soldații istorie

Cum învață soldații istorie

Cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, o serie de 58 de soldați profesioniști, ai Școlii de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, însoțiți de mai multe cadre militare, au vizitat Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia, din cadrul Complexului Cultural „Callatis”.

Printre cei care i-au însoțit s-au numărat comandor Vasile Chirilă, comandantul Școlii de Aplicație a Forțelor Navale, comandor Dănuț Andronie, comandantul Centrului de Instruire, și maistrul militar Antoniu Bogdan, comandant de subunitate. Specialiștii instituției le-au prezentat vizitatorilor descoperirile din perioada neolitică aparținând culturii Hamangia; întemeierea cetății Callatis și evoluția sa timp de peste șapte secole, precum și exponatele din acea vreme; apariția denumirilor de Pangalia și Mangalia pe locul unde în Antichitate exista cetatea Callatis; dezvoltarea orașului Mangalia în perioadele modernă și contemporană.

De Ziua Internațională a Muzeelor, intrarea la Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia, din cadrul Complexului Cultural „Callatis”, a fost gratuită. 

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă