19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCum plătim rânjetul hoțesc al lui Dragnea | OPINIE

Cum plătim rânjetul hoțesc al lui Dragnea | OPINIE

După ce a propus creșteri salariale, de pensii și alte beneficii de la buget și s-a lovit de refuzul liberalilor, Dragnea a opinat că politicienii PNL îi urăsc pe români.

Spre deosebire de ei, sunt convins că Dragnea îi iubește pe români. Exact așa cum un cămătar escroc îi iubește pe credulii și disperații de pe care poate lua pieile pentru doi bani.

Pentru că asta e politica pe care șeful PSD o vinde românilor: una de doi bani, învelită în rânjete aparent empatice.

Însă cel mai trist în manipularea populistă pusă la cale de Liviu de la Teleorman este că beneficiarii banilor de la buget fie uită, fie se fac că uită ori chiar habar n-au că Dragnea i-a furat de cel puțin două ori în interes cât se poate de personal. Nu, nu vorbesc despre afacerile companiei Tel Drum, pe care multe articole de presă le-au asociat cu baronul de Turnu Măgurele, mă refer la furturi dovedite de instituții ale statului.

Primul dintre ele este monumental: o gaură de 17 milioane de lei, peste patru milioane de euro, taxe neplătite către stat de către familia lui Dragnea. Se întâmpla în 2009, când soția de atunci a șefului PSD, Bombonica Dragnea, masca o tranzacție imobiliară într-o “restituire” de imobil între o firmă și propria sa persoană fizică.

Devenită acționară cu peste 95% la Hotel Turris SA din Turnu Măgurele, Bombonica a “restituit” (nu vândut) clădirea hotelului, evaluată la 110 milioane de lei, către sine, pur și simplu. Fiscul a considerat, pe bună dreptate, că operațiunea viza doar evitarea plății taxelor către stat, în valoare de 17 milioane de lei, și a sesizat procurorii. Ajuns la Parchetul General condus de Tiberiu Nițu, dosarul de evaziune fiscală a fost clasat în 2014, anul în care Dragnea se visa premierul președintelui Ponta, premierul în exercițiu al momentului.

În aceeași perioadă, când Dragnea era stăpânul absolut al tuturor celor ce zburau în văzduhul Teleormanului și se târau în țărâna județului, șeful PSD a mai pus la cale un furtișag. Mai mic, dar foarte relevant pentru mentalitatea sa: două activiste ale PSD, care lucrau pentru social-democrații din Teleorman, au fost plătite de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din județ, deși ani de zile nici măcar nu au călcat în instituția de stat. În total, cele două pesediste au încasat, ilegal, aproape 110.000 de lei din banii destinați copiilor defavorizați și asistaților social din județ. De data asta, așadar, Dragnea nu a mai furat din banii unui buget impersonal constituit de către ANAF, ci din banii destinați unor nefericiți care nu se pot întreține singuri și au nevoie de ajutorul statului.

Nu am nici o îndoială că, dacă v-ar găsi inconștienți pe marginea drumului, Dragnea nu v-ar da o mână de ajutor, nu ar suna la 112 și nu ar avea nici măcar o tresărire de compasiune.

Nu, primul lucru pe care l-ar face șeful PSD ar fi să vă caute portofelul. Dar nu ca să vă identifice și, eventual, să vă contacteze familia. Ci ca să vă ia banii și datele personale: banii pentru el, datele de identificare pentru listele de vot. Iar înainte de alegeri ar invoca necazurile voastre pentru a cere mai mulți bani pentru năpăstuiți. Dar nu o luați personal, la mijloc este vorba doar despre afaceri. Și politică. Marca Dragnea.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă