18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCum te ferești de toxiinfecții alimentare

Cum te ferești de toxiinfecții alimentare

Mai ales pe timpul verii, pe fondul temperaturilor ridicate care pot zădărnici buna păstrare a alimentelor, apar tot mai multe cazuri de toxiinfecții alimentare. Însă, cu puțină atenție și organizare, te poți feri de ele!

Listeria
Fructele și legumele proaspete, unele produse lactate procesate precum brânza sau/și lactatele nepasteurizate pot fi contaminate cu bacteria listeria, care generează toxiinfecție alimentară manifestată prin febră, dureri musculare, probleme de stomac și diaree. Toxiinfecția din cauza listeriei poate apărea la doar 2 zile de la ingerarea alimentului contaminat, dar și după două luni de la expunerea la bacterie.

Citește articolul integral pe lyla.ro!

Cele mai citite

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă