14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCumnatul lui Ponta, încă 30 de zile de arest preventiv

Cumnatul lui Ponta, încă 30 de zile de arest preventiv

Cumnatul premierului, Iulian Herțanu, cercetat penal într-un dosar legat de fraudarea fondurilor europene, va sta încă 30 de zile în arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis propunerea DNA de prelungire a măsurii arestului, potrivit Hotnews.

Decizia instanței nu este definitivă. 

De asemenea, și omul de afaceri Vladimir Ciorba va petrece încă 30 de zile în arest, în timp ce în cazul omului de afaceri Ilie Dragan a fost prelungit arestul la domiciliu. 

Citește și: Directorul Grossmann, reținut în dosarul cumnatului lui Ponta

Iulian Herțanu, cumnatul premierului, a fost arestat preventiv, în 18 februarie, pentru constituire de grup infracțional organizat cu scopul de a frauda fonduri europene și autohtone. 

De asemenea, este acuzat de evaziune fiscală. Herțanu ar fi deturnat banii primiți pe un contract de extindere a canalizării orașului Comarnic-Prahova, prejudiciile fiind de peste 7,8 milioane de lei, iar evaziunea fiscală de circa 2,5 milioane de lei.

Omul de afaceri Ilie Drăgan, director al SC Grossmann Engineering SRL este acuzat de constituirea unui grup infracțional, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală.

Citește și: Famiglia Ponta se clatină. Prietenul Ghiţă a dat o mână de ajutor

Omul de afaceri a constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea câștigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect „Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic”– contract semnat la data de 13.01.2012 între Asocierea S.C. GROSSMANN ENGINEERING GROUP S.R.L. – S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L.  şi S.C. HIDRO PRAHOVA S.A. Ploieşti ( C.L.6 ), contract finanţat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană, respectiv pentru însuşirea unor importante sume de bani, prin  schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanţare europeană, şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă