14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCutremur de 3,6 grade, în județul Vrancea

Cutremur de 3,6 grade, în județul Vrancea

Un cutremur de 3,6 grade pe Richter a avut loc, miercuri dimineața, în județul Vrancea, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), citat de Agerpres.

Seismul s-a produs miercuri dimineaţă, la ora locală 5.57, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 101 kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentru au fost Focşani (38 km), Mărăşeşti (42 km), Covasna (43 km), Târgu Secuiesc (51 km) şi Râmnicu Sărat (51 km). 

În luna iunie, în România au avut loc 11 cutremure, cu magnitudini între 2,6 şi 3,8 grade pe scara Richter. 

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter şi s-a înregistrat în data de 29 martie, în judeţul Buzău. 

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mişcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimţit şi la Bucureşti. 

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă