13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCutremur în București. Seism de 6,5 grade, produs în Marea Egee, resimțit...

Cutremur în București. Seism de 6,5 grade, produs în Marea Egee, resimțit în România!

Sâmbătă, în jurul orei 12.25, a avut loc un cutremur în România. Seismul s-a produs în Marea Egee și a fost resimțit și în Capitală. Este primul cutremur din sud-estul Europei, resimțit și în România.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, produs în Marea Egee, a fost resimțit în sudul Europei, afectând și Capitala României. Cutremurul a fost resimțit, în Capitală, la magnitudinea de 3 grade.

Cu toate că au mai avut loc replici ale cutremurului, ultima în jurul orei 12.45, acestea nu au fost resimțite în România, având în vedere distanța foarte mare de epicentru.

Constantin Ionescu, director general INFP declară că a fost pentru prima dată când un cutremur din sudul-estul Europei a fost resimțit în România. "Dacă s-a resimțit la București, probabil că s-a simțit și la Giurgiu, Craiova, Zimnicea, Constanța și alte orașe."

Seismul s-a simțit puternic în zona Salonic, din Grecia.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă