15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCutremur puternic în Indonezia

Cutremur puternic în Indonezia

Un cutremur submarin puternic a fost resimţit vineri în sudul şi centrul Indoneziei, însă cel mai probabil nu se vor înregistra pagube majore sau un tsunami, datorită adâncimii la care s-a produs, relatează Associated Press, potrivit Mediafax.

Potrivit Institutului geologic al Statelor Unite (USGS), cutremurul a avut magnitudinea 7 şi s-a produs în Marea Flores, epicentrul său fiind localizat la aproximativ 132 de kilometri nord de Nebe. USGS a precizat că hipocentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 547 de kilometri.

Citește și: Cutremur de 2,6 grade, în Vrancea

Potrivit unor oficiali, sunt şanse mici ca seismul să provoace pagube majore sau să genereze un tsunami devastator, datorită adâncimii la care s-a produs.

Indonezia se confruntă frecvent cu seisme, fiind localizată pe "Cercul de Foc" al Pacificului, o zonă unde se intersectează mai multe plăci tectonice.

În decembrie 2004, un cutremur puternic cu magnitudinea 9,1, produs în largul insulei Sumatra, a generat un tsunami devastator care a provocat moartea a 230.000 de persoane din aproximativ 12 ţări.

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă