30.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialDecizie definitivă: Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv

Decizie definitivă: Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv

UPDATE: Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), potrivit Mediafax.

Astfel, judecătorii au admis contestaţia DNA la decizia din 6 mai a aceleiaşi instanţe de plasare a fostului ministru în arest la domiciliu.

Decizia de luni a instanţei supreme este definitivă.

———

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) judecă, luni, contestația DNA față de decizia instanței de a-l plasa în arest la domiciliu pe fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, informează Agerpres.

Un judecător de la ÎCCJ a admis, pe 6 mai, cererea lui Darius Vâlcov de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu, însă DNA a făcut contestație.

Citește și: Darius Vâlcov, ARESTAT preventiv pentru 23 de zile

Darius Vâlcov se află în arest preventiv din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA de trafic de influență pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

În schimbul banilor, Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit pe lângă factori de decizie în vederea câștigării unor licitații de către Tehnologica Radion pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești.

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare și pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale.

 

Cele mai citite

Interviu – Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, soluții pentru atragerea turiștilor străini: ,,Să nu aibă barieră de viză, să aibă zboruri directe”

Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, a declarat într-un interviu pentru R.L. că România ar putea să atragă mai mulți turiști străini prin faptul că ar...

Programul Rabla pentru tractoare primește un buget de 500 milioane de lei

Guvernul României a aprobat finanțarea "Programului de stimulare a înnoirii Parcului național de tractoare și mașini agricole autopropulsate" în anul 2024. Decizia s-a luat prin...

Perechea Monica Niculescu/Cristina Bucşa, calificată în optimi la Roland Garros

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucşa s-a calificat în optimile de finală ale probei feminine de dublu de la Roland Garros, după ce a trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă