14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDavid Cameron anunţă consolidarea măsurilor împotriva jihadiștilor

David Cameron anunţă consolidarea măsurilor împotriva jihadiștilor

Premierul britanic David Cameron a anunţat luni, în Parlament, consolidarea unor măsuri menite să facă faţă ameninţării jihadiste în Marea Britanie, permiţând poliţiei să confişte paşapoarte şi restrângând deplasările unor suspecţi cu ajutorul companiilor aeriene, relatează Mediafax.

Astfel, serviciile de poliţie vor primi provizoriu puterea de a confisca paşapoarte ale unor suspecţi, la frontieră, a anunţat David Cameron, care a subliniat din nou că aproximativ 500 de britanici sunt suspectaţi că s-au alăturat combatanţilor islamici în Irak şi Siria.

"Vom prezenta o legislaţie ţintită şi precisă vizând să acopere un gol (în legislaţie), dând poliţiei puterea de a confisca provizoriu paşapoarte", a declarat premierul britanic în deschiderea sesiunii parlamentare, la Westminster.

Cameron a evocat, de asemenea, măsuri vizând să împiedice revenirea jihadiştilor pe teritoriul britanic şi a anunţat că este necesar ca firmele aeriene să participe la noul dispozitiv.

"Companiile aeriene vor trebui să respecte dispoziţiile noastre cu privire la persoanele cărora le este interzis să călătorească cu avionul, să ne dea informaţii despre listele de pasageri şi să se conformeze dispozitivelor noastre de control de securitate", a detaliat el.

Londra a ridicat vineri nivelul de alertă în domeniul securităţii de la "substanţial" la "grav", ceea ce înseamnă că un atac terorist este "foarte probabil".

În centrul îngrijorărilor se află cei "cel puţin 500" de jihadişti britanici plecaţi în Siria şi Irak, dintre care 250 s-ar fi întors deja în Marea Britanie.

În pofida faptului că Scotland Yard s-a declarat "pregătit" să facă faţă, autorităţile se tem că aceste persoane călite în lupte pot planifica atentate după ce revin în ţară.

Cele mai citite

Inițiativa pentru Democrație lansează un nou site de informații pentru Alegători și anunță Granturi pentru a crește puterea Votanților din Europa

Bruxelles — Inițiativa pentru Democrație (A4D), o organizație nonpartizană de frunte dedicată susținerii și protejării valorilor democratice la nivel global, este mândră să anunțe...

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...
Ultima oră
Pe aceeași temă