14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDe 15 ori mai puţine alimente tradiționale după înăsprirea regulilor de atestare

De 15 ori mai puţine alimente tradiționale după înăsprirea regulilor de atestare

Numărul produselor alimentare tradiţionale este de 15 ori mai mic față de cel înregistrat anul trecut (298 față de aproximativ 4.500 – n.r.), pe fondul modificării și înăspririi regulilor de atestare.

Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, citat de Mediafax, cea mai însemnată modificare este cea a introducerii obligaţiei ca aceste produse să nu se obţină industrial.

"Românii caută din ce în ce mai mult produse de calitate, care să le certifice până la urmă faptul că mănâncă sănătos, iar asta îi ajută pe producători nu doar să producă din punct de vedere cantitativ, dar mai ales calitativ", a spus ministrul.
El a afirmat că există 298 de produse alimentare care au fost atestate ca fiind tradiţionale.

"E o diferenţă foarte mare. Anul trecut aveam 4.500 de produse atestate ca fiind tradiţionale, iar anul acesta avem 298, după ce am schimbat regulile. De ce mai puţine? Pentru că am pus anumite condiţii care au limitat. Până acum, din păcate, erau produse care se numeau ca fiind tradiţionale, obţinute după o reţetă tradiţională, dar ele se obţineau industrial", a mai spus Constantin.

Acesta a adăugat că schimbarea legislaţiei îi obligă pe producători să nu mai înşele consumatorii, mai scrie Mediafax.

Potrivit lui Constantin, produsele tradiţionale se caută în special pe piaţa internă, cu excepţia mierii, care este cerută şi la export.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă