17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce nu are importanță eliminarea rapidă a Simonei Halep de la...

De ce nu are importanță eliminarea rapidă a Simonei Halep de la New Haven

Nu în fiecare zi se întâmplă ca meciul unui număr 2 mondial să nu fie produs pentru televiziune, dar unele dintre turneele din America au regulile lor. 

Bine, nu în fiecare zi se întâmplă ca un număr 2 mondial să joace în săptămâna care precede un turneu de Grand Slam. E important de repetat asta, pentru că de aici ar trebui plecat în orice analiză a rezultatului Simonei de la New Haven. În vreme ce românca intra pe terenul pe care anul trecut câștiga cel mai important titlu – la acel moment – al carierei, Serena, Sharapova, Azarenka, Radwanska și restul rivalelor de top din WTA erau deja la New York, unde se pregătesc și se acomodează cu terenurile de la Flushing Meadows. Sunt zile (libere) importante, în care se reglează detalii fine, care nu pot fi încercate în meciuri oficiale. Sau, pur și simplu, într-o atmosferă mult mai degajată, sportivii intră în ambianța cu totul specială a US Open.

Există un motiv serios pentru care nu-i vedeți aproape niciodată pe Federer, Nadal, Djokovic, Serena sau Sharapova jucând în săptămâna de dinainte de un Slam. Excepțiile sunt rare și țin mai degrabă de situații de neprevăzut, cel mai adesea o revenire tardivă după o accidentare prelungită. Altminteri, nimeni nu riscă un Slam de dragul unui turneu micuț. Acele câteva zile de pregătire, de acomodare, sunt mai importante.

E important să luăm în calcum toate aceste lucruri, înainte de a ne repezi iar mult prea frenetic în a găsi neapărat semnificații ascunse în acest 2-6, 6-4, 3-6 cu Magdalena Rybarikova. 

Citește continuarea articolului, cu mai multe detalii despre meciul Simonei Halep de la New Haven, pe Treizecizero.ro

Cele mai citite

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...
Ultima oră
Pe aceeași temă