13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce spune Putin că Rusia este un "partener de încredere"

De ce spune Putin că Rusia este un “partener de încredere”

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei emisiuni televizate, că Rusia este un partener de încredere care îşi concepe politica externă independent de schimbările de situaţie de pe arena globală, relatează Sputnik, preluat de Mediafax.

Sunt multe componente ce ne permit să ne considerăm o ţară care urmează o politică suverană şi independentă pe scena internaţională şi care îşi formulează politica internă în concordanţă cu dorinţa poporului. În acest sens suntem un partener de încredere pentru că noi nu dansăm după cum ne cântă altcineva, noi nu ne schimbăm poziţiile sub influenţa unei anumite situaţii“, a spus Putin.

Vladimir Putin a comentat topul anual cu cele mai influente personalităţi realizat de revista Time, afirmând că în general este indiferent la aceste rezultate, având în vedere că “influenţa unui anume lider poate fi evaluată mai întâi pe baza puterii economice şi capacităţii de apărare a ţării”.

Cu toate acestea, preşedintele rus crede că sondajul are o anumită semnificaţie. “Aş vrea să le mulţumesc persoanelor care au arătat acest semn de respect, nu faţă de mine, deşi este de apreciat şi acest lucru, ci mai întâi de toate faţă de ţara noastră, Rusia”, a declarat el.

În 2007, revista Time l-a numit pe Putin “Persoana Anului”.

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă