11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialDean Smith, "al doilea tată" al lui Michael Jordan, a încetat din...

Dean Smith, “al doilea tată” al lui Michael Jordan, a încetat din viață

Dean Smith, mentorul lui Michael Jordan, a încetat din viaţă la vârsta de 83 de ani. Antrenor al echipei universităţii North Carolina, Smith a fost considerat de fostul star NBA ca un "al doilea tată".

Dublu campion NCAA (1982, 1993), Smith a antrenat timp de 36 de ani echipa North Carolina (1961-1997), cu care a ajuns de 11 ori în Final Four, conform Mediafax.

Dean Smith a deţinut o perioadă îndelungată recordul de victorii în NCAA (879), înainte de a fi depăşit de Bobby Knight, Jim Boeheim, iar apoi de Mike Krzyzewski.

Campion olimpic la conducerea echipei SUA în 1976, la Montreal, Smith a antrenat de-a lungul timpului peste 50 de jucători care au ajuns în NBA.

Michael Jordan spunea despre Smith că a fost mentorul său şi al doilea tată.

Cele mai citite

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

Simona Halep și-a aflat adversara de la turneul Trophee Clarins

Simona Halep va debuta la turneul de categorie WTA 125 Trophee Clarins de la Paris împotriva americancei Mccartney Kessler, jucătoare care în acest moment...
Ultima oră
Pe aceeași temă