17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Mircea Govor, mobilizare cu forța a preoților pentru votarea lui Ponta președinte:...

Mircea Govor, mobilizare cu forța a preoților pentru votarea lui Ponta președinte: ”I-am spus la Preasfințit. La mine la ușă nu mai veniți!”

Vicepreședintele CJ Satu Mare și șeful PSD Satu Mare, Mircea Govor, i-a amenințat pe primarii din județ, pe consilieri, directori de deconcentrate, directori de școli și preoți că nu vor mai primi finanțări de la Consiliul Județean, dacă nu vor mobiliza oamenii să îl voteze pe Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, din 2014.

„Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraţilor, NU, la revedere, şi i-am spus la pPeasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate. Cum adica mă, dar ce pofte-s astea? Numa’cu mâna-ntinsă şi noi ce să facem? S-o terminat. Deci preasfinţitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. Dar …..(neinteligibil) Şi încă ceva, la toţi popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă la mama dracului, nu mă interesează. Deci s-o terminat. Deci de-acum înainte intru până mă duc la…. Păi da ce suntem noi, mă, casă de binefacere, suntem proşti? Nu mai suntem proşti, am fost destul”, le-a transmis Govor tuturor celor prezenți la o ședință din 4 noiembrie.

 

Șantaj și pentru șefia ITM Satu Mare 

Într-o altă ședință, din 10 iunie 2014, a spus că directorii instituţiilor deconcentrate, membrii PNL, vor fi schimbaţi din funcţii imediat ce conducerile ministerelor de resort vor dispune această măsură,pentru că directorii deconcentratelor să facă politica Guvernului Ponta, aflat la guvernare în acel moment: ” E normal ca şefii de instituţii ale statului român să facă în teritoriu politica Guvernului. Am propus şi eu demult asta, măcar aşa se va face curăţenie şi vor rămâne doar aceia care fac politica Guvernului Ponta. Nu poţi face politica unui guvern cu oameni de pe vremea lui Boc. De la ministere se va da cu siguranţă o direcţie prin care vor fi schimbaţi toiţi, iar eu susţin acest lucru”.

De altfel, el încerca, la acea vreme, să îl schimbe din funcție pe Cristian Sasu, care era șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare (cercetat și el pentru fals în declarații), acuzându-l pe Sasu că era un apropiat al partidului Forța Civică și, printr-o nepoată, ar fi dat informații compromițătoare presei despre membri ai PSD. De aceea, Mircea Govor a făcut demersuri pe lângă mai mulți funcționari din cadrul Ministerului Muncii,pentru ca Sasu să fie schimbat din funcție, lucru pe care l-a recunoscut, într-un dialog: ”Bă… într-adevăr din punct de vedere politic, într-adevăr eu am cerut schimbarea lui, dar asta am cerut, asta am cerut-o acum de… două -trei luni”.

Citește și: Cum l-a supărat primarul din Odoreu pe Mircea Govor și de ce a ajuns Victor Ponta la DNA Oradea

El încerca să o impună în funcție pe Iustina Pop,funcționară în cadrul ITM Satu Mare. De aceea, l-a pus pe prefect să facă un control neanunțat la instituție, ca să descopere posibile deficiențe în activitatea ITM. Astfel, Govor voia să îl facă pe Cristian Sasu să renunțe la funcție.

Aceasta nu este singura dată când vicepreședintele Mircea Govor a încercat să apeleze la șantaj ca să obțină ceva ce își dorea: el a făcut presiuni și l-a denigrat pe primarul din comuna Odoreu, pentru că edilul nu a vrut să îi atribuie un contract firmei unui apropiat al lui Govor. Totodată, el este acuzat că, în perioada august-octombrie 2013, folosindu-se de influenţa şi autoritatea funcţiilor deţinute, prin intermediul lui Andrei Dolineaschi, a intervenit la persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pentru a obţine numirea, detaşarea, împuternicirea sau menţinerea în funcţii de conducere sau de execuţie în cadrul nou înfiinţatei Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare (AJFP) a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

Vicepreședintele CJ Satu Mare este arestat preventiv, din 23 decembrie, pentru  pentru șantaj și folosirea influenței în scopuri obținerii de foloase necuvenite.

 

Cele mai citite

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...

Ce inovații a adus Rolex în lumea ceasurilor?

De peste 100 de ani Rolex a acaparat piața ceasurilor de lux, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci producătoare din întreaga...

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...
Ultima oră
Pe aceeași temă