16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportFormula 1Scandalul scriitorului Aldulescu cu USR continuă. Uniunea Scriitorilor: Aldulescu a fost favorizat...

Scandalul scriitorului Aldulescu cu USR continuă. Uniunea Scriitorilor: Aldulescu a fost favorizat şi ar trebui să mulţumească

După ce a primit, miercurea trecută, un ordin de evacuare din sediul Uniunii Scriitorilor Români (USR), aflat în centrul Bucureştiului, scriitorul Radu Aldulescu a spus că instituţia îl extermină, din cauza unor disensiuni interne cu preşedintele Nicolae Manolescu. Însă, reprezentanţii USR spun că scriitorul ar trebui să mulţumească pentru sprijinul pe care uniunea i l-a oferit timp de şase ani.  

Aldulescu: Decizia USR , tendenţioasă

Radu Aldulescu a declarat, pentru România liberă, că decizia USR de a renunţa la sediul în care locuia el este tendenţioasă şi vine în urma unor conflicte interne a unui grup reformator împotriva preşedintelui instituţiei, Nicolae Manolescu.

„Au făcut-o intenţionat, în urma unor disensiuni în cadrul Uniunii. S-a format un grup de reformă, din 40 şi ceva de scriitori, între care Cipariu (Dan Mircea Cipariu – n.r.) şi eu. Eu am fost mai vulnerabil, că locuiam acolo. Principalul motiv a fost Cipariu, că avea birouri acolo. El a fost suspendat, dar venea la birou”, a spus scriitorul, care a precizat că USR nu avea nicio obligaţie legală faţă de el, ci una morală.

Însă, Radu Aldulescu a aflat despre decizia USR de a renunţa la sediu doar prin ordinul de evacuare, potrivit scriitorului.

Citește și: SCANDAL. Scriitorul Radu Aldulescu, pe punctul de a fi aruncat în stradă

„Sediul USR era alcătuit din şase birouri mari, pentru care uniunea plătea o chirie lunară de 900 de lei către Primărie, din cotizaţiile filialelor. Că nu aveau posibilitatea să plătească în continuare chirie este complet neadevărat”, a mai spus Radu Aldulescu.

Uniunea Scriitorilor acuză: Radu Aldulescu, nerecunoscător

Pe de altă parte, USR a explicat că a fost nevoită să renunţe la sediul în care locuia gratuit scriitorul, întrucât nu putea suporta cheltuielile pentru chirie şi întreţinere.

„Chiria era, într-adevăr, de 900 de lei şi pare o sumă mică, dar dacă adăugăm întreţinerea, se ajungea la o sumă mult mai mare. În plus, deşi suma pare mică pentru unii oameni, nu este mică pentru USR, care trece printr-o perioadă de criză financiară. Am colegi care nu şi-au primit salariile de două-trei luni. Unii editori nu au plătit acea taxă de 2% din preţul unei cărţi”, a explicat directorul de imagine al USR, Daniel Cristea Enache, pentru România liberă.

De asemenea, directorul de imagine a menţionat că situaţia USR s-a ameliorat abia în ultima lună, după ce a fost adoptată Legea finanţării publicaţiilor culturale.

Totodată, Cristea Enache a explicat că USR nu îl poate găzdui pe Radu Aldulescu în noul sediu, pentru că este o clădire de birouri, în care există personal care îşi desfăşoară activitatea în timpul zilei.

„USR a făcut tot ce era omeneşte şi instituţional cu putinţă pentru Radu Aldulescu, unul din cei 2.400 de membri ai asociaţiei. El a fost privilegiat prin susţinerea pe care i-a acordat-o USR, timp de şase ani. Însă, la final, în loc să mulţumească, Radu Aldulescu aduce acuze la adresa preşedintelui Nicolae Manolescu şi a celor care l-au ajutat”, a mai spus Daniel Cristea Enache.

În 14 octombrie, Radu Aldulescu a primit un ordin de evacuare semnat de preşedintele USR, Nicolae Manolescu, după ce asociaţia a renunţat la sediul în care era găzduit scriitorul, pentru care uniunea plătea chirie lunară către Primăria Capitalei.

În urma izbucnirii scandalului între Aldulescu și Uniunea Scriitorilor, primarul interimar a decis, luni, ca scriitorul să îşi păstreze locuinţa până la sfârşitul iernii şi a transmis că autorităţile locale ”analizează dosarul locativ al domnului Aldulescu, astfel  încât, în limita posibilităților și ținând cont de importanța activității culturale a acestuia, să i se repartizeze, în viitorul apropiat, un spațiu corespunzător nevoilor sale”.

 

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă