13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDirector Sony: Nu am capitulat în faţa hackerilor

Director Sony: Nu am capitulat în faţa hackerilor

Directorul general al Sony Pictures, Michael Lynton, a dat asigurări că firma nu a capitulat în fața hackerilor, deși a anulat lansarea filmului "Interviul care ucide!", după un atac cibernetic, informează Mediafax.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" – o comedie despre asasinarea fictivă a liderului nord-coreean Kim Jong-un, în urma ameninţărilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv e-mailuri, şi filme încă nelansate.

Potrivit Biroului Federal de Investigaţii din SUA, Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, în noiembrie, Administraţia Barack Obama anunţând că analizează modalităţi de ripostă. "FBI are suficiente dovezi pentru a trage concluzia că Guvernul nord-coreean este responsabil de aceste atacuri cibernetice", informează un comunicat oficial.

"Atacul contra companiei Sony nu este un comportament acceptabil pentru un stat", adaugă FBI.

Administraţia Statelor Unite analizează modalităţi de ripostă la acest atac. "Identificarea autorilor atacului cibernetic este doar primul pas. Sunt analizate modalităţi de ripostă", a comunicat Departamentul de Stat american.

Vineri seara, preşedintele american Barack Obama a afirmat că "anularea lansării filmului «The Interview» este o eroare."

"Un dictator nu poate impune cenzură Statelor Unite", a adăugat Obama, conform CNN.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă