16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialElectronice interzise la bordul aeronavelor cu destinaţia SUA

Electronice interzise la bordul aeronavelor cu destinaţia SUA

Dispozitivele electronice care nu pot fi pornite nu vor mai fi admise la bordul avioanelor cu destinaţia Statele Unite, a anunţat duminică agenţia americană pentru transport aerian (TSA), potrivit Mediafax.

Responsabillii de securitate "controlează toate dispozitivele electronice. În timpul controlului, ei le vor putea cere proprietarilor să îşi deschidă dispozitivele, inclusiv telefoanele mobile", anunţă TSA într-un comunicat.

"Dispozitivele (care au bateriile – n.r.) descărcate nu vor fi admise la bord", adaugă comunicatul, iar "călătorul va putea face obiectul unui control suplimentar", mai scrie sursa citată.

TSA aminteşte că secretarul american pentru Securitate internă, Jeh Johnson, a anunţat miercuri o consolidare a securităţii pe unele aeroporturi.

Aceste măsuri nu au fost detaliate, iar comunicatul de duminică al TSA nu se referă decât la un aspect.

Potrivit unei surse apropiate dosarului şi citate de NBC, autorităţile se tem că laptopurile, tabletele, telefoanele mobile şi alte dispozitie electronice ar putea fi folosite ca bombe.

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă