16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDNA a confirmat că ministrul Cazanciuc a propus-o pe soția fostului șef...

DNA a confirmat că ministrul Cazanciuc a propus-o pe soția fostului șef IPJ Mehedinți la conducerea Secției Judiciare a DNA

DNA a confirmat informația conform căreia ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a propus-o pe data de 2 septembrie 2013 pe Elisabeta Ponea, soția fostului inspector-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Mehedinți, Constantin Ștefan Ponea, în funcția de procuror-șef al Secției Judiciare a Direcției Naționale Anticorupție.

Personajele care apar in fragmentul din referat: premierul Victor Ponta, ministrul Justiției – Robert CAZANCIUC, ministrul Internelor – Radu Stroe, secretarul de stat de la Interne pe probleme de ordine publică – Anghel Andreescu, adjunctul acestuia – Doru Dumitrescu, seful Poliției – Petre Tobă, șeful Cancelariei premierului – Vlad Stoica, consilierulsău – Adrian Ștefan Bădescu, șefa secției de Contencios de la Curtea de Apel Craiova- Ponea Calotă Adina, alți judecători, între care și NOREL POPESCU, președintele Tribuinalului Mehedinți, ales în timpul scandalului, membru CSM-; mulți alți funcționari publici ca prefectul de Mehedinți, primarul Orșovei și o mulțime de consilieri, secretarul CJ, că cel al primăriei Orșova a fost dat afară ca să se poată face matrapazlâcurile.

O adevărată armată de înalți funcționari pusi in funcție ca niste rotite bine unse dintr-un angrenaj ptr salvarea de incompatibilitate a baronului Duicu și apoi pentru a-l răsplăti pe cel care l-a ajutat, polițistul sef al județului, ȘtefanPonea (răsplata fiind funcția de director adjunct la IGPR) și, ca bonus, o răsplată și pentru soția acestuia, procurorul craiovean Elisabeta Ponea (funcție de conducere in DNA sau Parchetul de pe lângă Înalta Curte); (Mențiune: Elisabeta Ponea avea dosarul "BERCEA MONDIALU")

Potrivit convorbirilor lui Duicu, premierul executa cererile baronului de Mehedinți. de ce ar fi făcut Ponta asa ceva? Explicația : președintele tuturor alesilor locali PSD din România, responsabil de obținerea voturilor in teritoriu.

FRAGMENT din referat

”La data de 8 iulie 2013 inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN l-a contactat telefonic pe numitul BĂDESCU ADRIAN-ŞTEFAN (consilier în cadrul Cancelariei Primului-ministru şi preşedinte al TSD Mehedinţi) căruia i-a spus să-i transmită numitului STOICA VLAD (şef al Cancelariei Primului-ministru) ca acesta din urmă să-i ducă premierului CV-ul numitei PONEA ELISABETA. În cadrul discuţiei inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN a convenit cu numitul BĂDESCU ADRIAN-ŞTEFAN ca acesta să-i spună numitului STOICA VLAD că primii doi s-ar fi întâlnit şi că nu au discutat aceste aspecte „sensibile” la telefon:
……………………………………………………………………..
DUICU IOAN-ADRIAN: Deci am vorbit de toate comunele, numai de treaba mea nu l-am întrebat de ce nu am fost. Am fost cu el la masă, m-a luat cu el cu maşina.
……………………………………………………………………..
DUICU IOAN-ADRIAN: N-o să-i spun lu' VLAD prin telefon eu.
ADI BĂDESCU: Aşa?
DUICU IOAN-ADRIAN: Să-i ducă CV-ul lu'… m-a întrebat de CV-ul lu' …
ADI BĂDESCU: VLAD?
DUICU IOAN-ADRIAN: Lu' madam PONEA. Da.
ADI BĂDESCU: A! Lu' … aşa? Am înţeles.
DUICU IOAN-ADRIAN: Lu' doamna… doamna lu' şefu' … a lu' PONEA.
ADI BĂDESCU: Aha. Am înţeles.
DUICU IOAN-ADRIAN: Ştii?
ADI BĂDESCU: Bine. Bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Spune-i lu' VLAD tu că eu nu pot să-i spun. Îi spun că o să-i spui tu ceva că eu… Că ţi-am spus ţie, că m-am întâlnit cu tine şi ţi-am spus, nu la telefon.
ADI BĂDESCU: Da. Da. Am înţeles.
DUICU IOAN-ADRIAN: Să ducă CV-ul pentru… pentru procuroru', pentru PONEA.
ADI BĂDESCU: Aha. Am înţeles.
DUICU IOAN-ADRIAN: Lu' doamna PONEA.
ADI BĂDESCU: Îhî.
DUICU IOAN-ADRIAN: Neapărat îi spui lu' VLAD! Da?
ADI BĂDESCU: Da.
DUICU IOAN-ADRIAN: M-a întrebat de el unde e”.
……………………………………………………………………..
Ulterior, în aceeaşi zi inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN l-a contactat pe numitul STOICA VLAD, pentru a se asigura că numitul BĂDESCU ADRIAN-ŞTEFAN i-a transmis „mesajul”.
În datele de 11 iulie 2013 inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN a mai purta o discuţie telefonică pe aceeaşi temă cu numitul BĂDESCU ADRIAN-ŞTEFAN:
……………………………………………………………………..
”ADI BĂDESCU: Şi cu ăla, nu ştiu. Îi mai aduc aminte şi azi să-i dea lu' ăl mare.
DUICU IOAN-ADRIAN: Cu?
ADI BĂDESCU: CV-ul, îi mai aduc aminte şi azi să i-l dea lu' ăl mare.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da. Da. Da.
……………………………………………………………………..
La data de 2 septembrie 2013 inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis inculpatului PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN un mesaj SMS cu următorul conţinut: „Zilele.astea.o.sa.fie.contactata.sotia.ta”
La data de 4 septembrie 2013 Ministerul Justiţiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea ca numita PONEA ELISABETA să fie numită în funcţia de procuror şef al Secţiei Judiciare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

——
Cine era DUICU? ne lămureste un personaj din angrenaj: cel care pune pe oricine „pe lista neagră” şi că această listă „e de la împărăţie, de la Dumnezeu”.

"Dumnezeu" – DUICU IOAN-ADRIAN – dădea ordine de genul : „ (…) duceţi-vă, OMORÂȚI-I cu banii și LUAȚI VĂ BANII !”.

Cele mai citite

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă