16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDoar un militar dintr-o MIE reușește să intre în Forțele Speciale

Doar un militar dintr-o MIE reușește să intre în Forțele Speciale

Doar 0,1 la sută dintre militarii români, adică unul dintr-o mie, reușesc să fie admiși în Forțele pentru Operații Speciale.

Această situație este prezentată de generalul Adrian Ciolponea, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie, într-un interviu acordat publicației “Orizont militar”. Până acum șase luni, Adrian Ciolponea a condus Brigada 6 Operații Speciale de la Târgu Mureș.

“Doar 0,1 la sută din personalul luptător al Armatei reușesc anual să obțină certificarea de operator Forțe Operații Speciale”, precizează generalul Ciolponea.

Ulterior, militarii admiși în FOS urmează o instruire specifică, având durata de la trei la cinci ani.

În România, cei mai mulți luptători din Forțele Speciale fac parte din Brigada 6 – prima unitate de acest tip înființată în Armata Română. În prezent există și un grup de forțe speciale subordonat Statului Major al Forțelor Navale.

Citește și: Forţele Speciale Române au simulat o intervenţie pe un DISTRUGĂTOR american

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă