12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleFoodGALERIE FOTO. Cum arată cel MAI LUNG POD din lume

GALERIE FOTO. Cum arată cel MAI LUNG POD din lume

Cel mai mare pod din lume se află în China, în golful Jiaozhou, şi are o lungime de 41,58 kilometri în total şi leagă oraşul Qingdao de suburbia Huangdao, mai puţin dezvoltată din punct de vedere economic. Podul are 33 de metri lăţime a fost construit în doar patru ani şi este susţinut de nu mai puţin de 5.200 de piloni, iar la construcţia lui au lucrat peste 10.000 de oameni care au folosit 450.000 de tone de oţel şi aproape 2.300.000 de metri cubi de beton. Din lungimea totală a podului, 25,9 kilometri sunt construiţi doar peste apă.

VEZI ŞI  GALERIE FOTO: Golden Gate Brigde, cel mai frumos pod din lume 

Han Shouxin, director adjunct în cadrul comitetului de administrare a traficului din Qingdao, declara la înaugurarea podului că  astfel se va scurta cu 30 de kilometri drumul naval care lega Huangdao de Qingdao, iar durata deplasării între cele două puncte se va reduce cu peste 40 de minute.

VEZI ŞI  GALERIE FOTO Cel mai mare pod hobanat din România  

În China se află deja şapte dintre cele mai lungi 10 poduri din lume – inclusiv cel mai lung, podul de cale ferată Danyang-Kunshan, din apropierea Shanghaiului, care are 164,8 kilometri şi trece atât peste apă cât şi peste uscat.

VEZI ŞI GALERIE FOTO. Imagini RARE din timpul construcţiei Canalului Dunăre-Marea Neagră

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă