18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDoi irlandezi, arestați în cazul atacurilor rasiste față de români

Doi irlandezi, arestați în cazul atacurilor rasiste față de români

Polițiștii din Irlanda au arestat doi suspecți în cazul atacurilor rasiste comise față de români în partea de est a Belfastului. Suspecții ar fi avariat maşini şi ar fi inscripţionat pe case mesaje cu caracter rasist vizând români şi slovaci, relatează publicaţia Belfast Telegraph, citată de Mediafax.

Potrivit publicaţiei, cei doi bărbaţi, în vârstă de 20 şi 22 de ani, au fost arestaţi în legătură cu aceste infracţiuni.

Potrivit unor anchetatori, este prea devreme pentru a spune care grup este vinovat de cele şase atacuri comise luni. Însă investigatorii nu îndepărtează ipoteza unei implicări a unor unităţi paramilitare loialiste, scrie publicaţia fără să ofere alte precizări.

"Aceste incidente, care au avut loc noaptea trecută, au avut scopul să intimideze familiile care locuiesc în casele respective", a declarat Mark McEwan, şeful poliţiei, potrivit Mediafax.

Numărul incidentelor de natură rasistă înregistrate la Belfast a crescut după ce poliţia nord-irlandeză (PSNI) a lansat o operaţiune care vizează autorii unor fapte similare, la începutul lui mai.

Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă