17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDoliu în lumea cicliștilor. Doi sportivi au murit, al treilea e în...

Doliu în lumea cicliștilor. Doi sportivi au murit, al treilea e în spital

Ciclistul belgian Antoine Demoitie, în vârstă de 25 ani, a încetat din viaţă după un accident produs în timpul celei de-a 78-a ediţii a cursei clasice Gent-Wevelgem, desfăşurată duminică, informează AFP, citată de Agerpres.

Demoitie, component al echipei Wanty-Gobert, a suferit o căzătură gravă, la aproximativ 150 km după start, fiind apoi de o motocicletă în timp ce se afla la pământ. 

Accidentul s-a produs la Sainte-Marie Capelle, în zona franceză a Flandrei, rutierul fiind transportat de urgenţă la un spital din Lille, unde a decedat, a anunţat jandarmeria franceză. 

Cursa Gent-Wevelgem a fost marcată, de asemenea, de accidentul lui Jens Debusschere, fost campion al Belgiei, care a suferit o comoţie cerebrală şi alte leziuni grave tot după o căzătură. 

Antoine Demoitie este al doilea ciclist belgian care şi-a pierdut viaţa în weekend, după Daan Myngheer (22 ani), care a suferit un infract sâmbătă, în timpul cursei Criterium internaţional, desfăşurată în sudul Franţei. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...
Ultima oră
Pe aceeași temă