16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDouă echipe de Formula 1 nu vor participa la MP al SUA...

Două echipe de Formula 1 nu vor participa la MP al SUA din cauza problemelor financiare

Marussia şi Caterham nu vor lua startul la Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii de la Austin, din Texas, antepenultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, in cauza problemelor financiare.

Societăţile care administrează cele două echipe sunt în insolvenţă şi au fost puse sub administrare judiciară.
Echipa Marussia îşi va continua activitatea, iar noii administratori speră să găsească sursele de finanţare pentru participarea la ultimele două etape, de la Sao Paulo şi Abu Dhabi, potrivit Mediafax.
La Caterham, problemele sunt mai complicate, din cauza unui diferend izbucnit între fostul proprietar, omul de afaceri malaysian Tony Fernandes şi noul acţionar, compania Engavest. Echipa a rămas fără finanţare după ce părţile implicate în tranzacţia anunţată în vară se acuză reciproc de faptul că nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale. Şi compania care deţine echipa Caterham a fost pusă sub administrare judiciară.
Astfel, pe grila de start a Marelui Premiu al SUA se vor afla numai 18 monoposturi, reprezentând nouă echipe. Acesta va fi cel mai mic număr de maşini pe grilă de la Monaco Grand Prix, ediţia 2005, când echipa BAR a fost suspendată o cursă pentru încălcarea regulamentului privind consumul de combustibil.
Cursa de la Austin este programată duminică, de la ora 22.00.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă