11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialElemente surprinzătoare în ancheta privind luarea de ostatici de la Paris: Amedy...

Elemente surprinzătoare în ancheta privind luarea de ostatici de la Paris: Amedy Coulibaly a filmat atacul

Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici din 9 ianuarie de la un magazin evreiesc din Paris, şi-a filmat atacul cu o cameră video, informează postul CNN, citat de Mediafax.

Conform reporterului Eric Pelltier de la revista franceză L'Express, Amedy Coulibaly a filmat 7 minute din atacul asupra magazinului evreiesc din Paris, inclusiv momentele în care a ucis trei dintre ostatici, scrie CNN.

Citând o sursă apropiată investigatorilor, Pelletier a declarat că teroristul a folosit un computer din magazin pentru a trimite prim email o copie a filmării, înainte de a fi ucis de poliţie.

Coulibaly avea asupra sa o cameră GoPro.

”Există o probabilitate mare ac filmarea să fi fost trimisă unui alt destinatar, şi nu unei surse media”, a declarat un investigator, care se teme că videoclipul va apărea online.

Investigatorii francezi au examinat computerele recuperate din magazinul evreiesc şi caută posibili complici pe care Amedy Coulibaly i-a avut de-a lungul timpului.

Mai mulţi supravieţuitori ai atacului au declarat că teroristul a încercat să se conecteze la Internet de pe calculatorul personal, dar nu a reuşit. Ulterior, acesta a mers la un calculator din magazin, unde a introdus un card de memorie şi părea să copieze fişiere video sau foto.

Şi fraţii Kouachi ar fi filmat atacul de la revista Charlie Hebdo cu o cameră GoPro. Un reporter al publicaţiei The Guardian, Jason Burke, susţine că o cameră GoPro a fost gasită în maşina Citroën C3, abandonată în Paris la scurt timp după comiterea atacului de la Charlie Hebdo.

Amédy Coulibaly a fost omorât după ce a luat ostatici, dintre care a ucis patru, într-un magazin alimentar cu specific evreiesc, la Paris. El ar fi de asemenea cel care a ucis-o prin împuşcare pe o poliţistă municipală, cu o zi înainte, în apropiere de capitala franceză.

Hayat Boumeddiene, partenera lui Coulibaly, a intrat în Siria pe 8 ianuarie, prin Turcia, a confirmat ministrul turc de Externe Mevlüt Cavusoglu.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă