18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialExecuția celui de-al doilea tunel pe interstația Străulești - Laminorului, finalizată

Execuția celui de-al doilea tunel pe interstația Străulești – Laminorului, finalizată

Execuția celui de-al doilea tunel pe interstația Străulești – Laminorului din cadrul Magistralei 4, Secțiunea Parc Bazilescu – Străulești, a fost finalizată, a anunțat, vineri, Metrorex, potrivit Agerpres. 

Conform sursei citate, în prima parte din 2016, structura tunelelor se estimează că va fi gata, iar termenul preconizat pentru finalizarea secțiunii Parc Bazilescu — Străulești este al doilea semestru al anului viitor.

“În data de 3 septembrie 2015, s-a finalizat execuția celui de-al doilea tunel pe interstația Străulești — Laminorului din cadrul Magistralei 4, Secțiunea Parc Bazilescu — Străulești, în lungime de 607 metri, lucrare executată cu echipamentul de săpat tuneluri — Tunelling Boring Machine, botezat ‘Sfânta Parascheva’, care a spart peretele mulat și a intrat în stația Laminorului în jurul orei 14,00”, se menționează în comunicatul companiei de transport subteran.

Potrivit sursei citate, execuția celui de-al doilea tunel de pe interstația Străulești — Laminorului a început pe 20 iulie 2015, iar lucrările s-au derulat în condiții tehnice și de siguranță, cu funcționarea corespunzătoare a tuturor instalațiilor care concura la realizarea acestui tip de lucrări.

“Magistrala 4: Racordul 2. Secțiunea Parc Bazilescu (PS Zarea) — Străulești” este finanțată din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operațional Sectorial — “Transport” și de bugetul de stat.

Cele mai citite

Trenduri ale cazinourilor online

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, multe aspecte din viața de zi cu zi au avut parte de transformări și desigur îmbunătățiri, deoarece implementarea acestor...

Arma de care se tem rușii!

În anii 1960, în vremurile tensionate ale Războiului Rece, o legendă a apărut în România, fascinând și intrigând imaginația poporului. Se spune că...
Ultima oră
Pe aceeași temă