18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFără imnul de stat în deschiderea programelor radio şi tv, spune CNA

Fără imnul de stat în deschiderea programelor radio şi tv, spune CNA

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului s-au opus marţi propunerii ca emisia zilnică a posturilor radio-tv să înceapă cu intonarea imnului de stat, propunere formulată într-o iniţiativă legislativă a deputatului Sorin Iacoban, scrie Agerpres

Propunerea legislativă de modificare a Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema ţării de către autorităţile publice a fost transmisă CNA de Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, pentru o opinie a Consiliului privind acest proiect, necesară formulării unui punct de vedere al Guvernului. 

Propunerea legislativă reglementează modul de abordare a drapelului naţional, intonarea imnului şi folosirea sigiliilor cu stema României, dar avizul CNA vizează doar aspectele referitoare la domeniul audiovizualului. 

Membrii CNA au recomandat schimbarea terminologiei în acord cu legislaţia audiovizuală şi au explicat că emisia posturilor se desfăşoară neîntrerupt 24 de ore. 

De asemenea, ei au precizat că Radioul şi Televiziunea publică difuzează imnul în fiecare dimineaţă. 

O altă propunere legislativă pentru care Ciprian Bucur a solicitat opinia CNA se referă la interzicerea comunicărilor comerciale audiovizuale destinate jocurilor de noroc. 

Propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii nr. 148/2000 şi a Legii nr. 504/2002 privind publicitatea la jocurile de noroc a fost iniţiată de un grup de deputaţi PNL, iar membrii CNA se opun schimbărilor în domeniul audiovizualului vizate în proiectul de act normativ. 

Serviciul juridic al CNA arată în punctul de vedere însuşit de membrii Consiliului că propunerea legislativă “ar produce o ingerinţă în piaţa de servicii media audiovizuale (…) îngrădind publicitatea pentru jocuri de noroc în cadrul serviciilor media audiovizuale aflate sub jurisdicţia României, în timp ce acest tip de publicitate ar putea fi difuzat în continuare de canalele retransmise în România, dar aflate sub jurisdicţia altor state în care nu e interzisă publicitatea pentru jocurile noroc în programele audiovizuale”. 

Ambele propuneri legislative vor intra în dezbaterea Parlamentului. 

Cele mai citite

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

VIDEO. Inundațiile pun stăpânire pe Brazilia. Bilanțul se ridică la 75 de morți

Bilanțul victimelor ploilor abundente care au provocat inundații în statul brazilian Rio Grande do Sul din sudul țării a crescut la cel puțin 75...

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...
Ultima oră
Pe aceeași temă