16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFocar de varicelă la o grădiniţă din Constanţa. 18 copii au contactat...

Focar de varicelă la o grădiniţă din Constanţa. 18 copii au contactat această boală infecţioasă

Un focar de varicelă a fost identificat la o grădiniţă din Constanţa, unde optsprezece copii au fost diagnosticaţi cu acest virus. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) urmează să facă o dezinfecţie în cursul zilei de joi, informează Ziua Constanţa.

Directorul DSP Constanţa, Constantin Dina, a declarat, joi, corespondentului News.ro, că 18 copii de la Grădiniţa numărul 8 din municipiul Constanţa au fost diagnosticaţi cu varicelă în cursul zilei de miercuri. Toţi copiii sunt de la grupa mijlocie, iar în unitatea respectivă sunt înregistraţi 156 de copii.

Dina a precizat că de obicei se poate vorbi despre un focar de varicelă atunci când o treime din colectivitate se îmbolnăveşte, dar având în vedere că cei 18 copii sunt din aceeaşi grupă, s-a luat decizia declarării acestuia.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă