16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialFormula 1 2015 a rămas fără unul dintre circuite. Mare Premiu, retras...

Formula 1 2015 a rămas fără unul dintre circuite. Mare Premiu, retras din cauza problemelor financiare

Marele Premiu de Formula 1 al Coreei de Sud a fost retras din calendarul ediției 2015 a campionatului de Formula 1, din cauza numeroaselor probleme financiare.

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a confirmat miercuri, în urma publicării calendarului circuitelor din 2015, retragerea MP-ului sud-coreean, potrivit Agerpres.

FIA a retras cursa de la Yeongam din varianta finală a calendarului 2015 publicat pe site-ul său marți seara, reducând astfel viitorul sezon la 20 de Grand Prix-uri.

Conform calendarului inițial al FIA, Grand Prix-ul Coreei de Sud, a cincea etapă a sezonului, era prevăzut să se dispute pe data de 3 mai pe circuitul Yeongam, din sud-vestul peninsulei.

"Le-am spus organizatorilor constant că suntem în imposibilitatea de a reorganiza această cursă", a declarat un responsabil al Grand Prix-ului Coreei.

Pe data de 4 decembrie, un membru al comitetului organizator declarase că este greu de știut dacă Coreea de Sud va fi în măsură să organizeze din nou un Mare Premiu de Formula 1 în 2015, în ciuda faptului că această cursă apărea în calendarul publicat de FIA, fiind o decizie unilaterală a forului automobilistic internațional.

Primul Grand Prix al Coreei de Sud din istorie a fost disputat în 2010 la Yeongam. Competiția trebuia să figureze în calendarul competițional până cel puțin în 2016, cu posibilitatea de prelungire a contractului, dar din cauza marilor pierderi financiare — 170 milioane dolari la ultimele patru ediții — ea a fost retrasă din calendar în 2014.

Cele mai citite

nu l-a și spălat, când l-a scos din mocirlă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a explicat de ce Partidul Național Liberal (PNL), care stă drepți, de ceva...

Declarațiile lui Gică Hagi, la finalul meciului de adio al „Generației de Aur”

După meciul de retragere al „Generaţiei de Aur”, Gheorghe Hagi a declarat că el şi colegii săi au jucat în această partidă numai pentru...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 26 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 26 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 26 mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă