20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFormula 1 2015: Cinci dintre curse mutate cu o oră mai devreme,...

Formula 1 2015: Cinci dintre curse mutate cu o oră mai devreme, ca urmare a accidentului lui Bianchi

Ancheta în cazul accidentului pilotului francez Jules Bianchi nu a rămas fără urmări în Formula 1. Cinci dintre circuitele din 2015, inclusiv cel al Australiei, vor fi mutate cu o oră mai devreme pentru a fi evitată înserarea în timpul curselor.

Marile Premii de Formula 1 din Australia, Malaysia, China, Japonia şi Rusia vor începe cu o oră mai devreme, în urma recomadărilor formulate de raportul accidentului suferit de pilotul francez Jules Bianchi la Suzuka, anul trecut, conform Mediafax.

La 5 octombrie 2014, pe o pistă umedă, Bianchi a pierdut controlul volanului, iar monopostul său Marussia a ieşit în decor şi a lovit o automacara care îndepărta din zona pistei o altă maşină avariată. Francezul s-a lovit grav la cap şi este internat de atunci în spital în stare critică.

Printre cauzele accidentului, raportul a scos în evidenţă vizibilitatea redusă, atât din cauza ploii, cât şi a înserării. Recomandarea autorilor raportului a fost ca Grand Prix-urile să înceapă mai devreme.

Astfel, cursa de la Melbourne, prima etapă a sezonului, programată la 15 martie, va începe de la ora locală 16.00 (05.00 GMT, 07.00 la Bucureşti), faţă de ora 17.00 anul trecut.

Cele mai citite

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....
Ultima oră
Pe aceeași temă