25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: BMW a lansat o motocicletă inteligentă, echipată cu un calculator cât...

FOTO: BMW a lansat o motocicletă inteligentă, echipată cu un calculator cât un timbru

Compania germană BMW, în colaborare cu Intel, au prezentat la Barcelona primul concept de motocicletă inteligentă. Motocicleta este echipată cu o cască de care este atașat un mini computer de mărimea unui timbru, numit Edison, potrivit theinquirer.net.

Edison este un computer extrem de mic care poate fi folosit pe post de creier pentru diverse dispozitive. Practic, poate transforma orice obiect clasic în unul conectat la servere. Primul experiment a fost un succes și asa a apărut BMW cu SoC Edison.

Împreună, cele două obiecte formează un sistem menit să-i ofere motociclistului o siguranță mai bună și o modalitate de a interacționa direct cu motocicleta cu care se deplasează. Mai exact, în cască există un microfon și un difuzor care poate transmite comenzi și rosti diverse informații. De exemplu, șoferul poate cere informații legate de traseu până într-un anumit punct, sau poate primi notificări atunci când benzina este pe terminate sau când există defecțiuni.

Cele mai citite

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă