14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. BREXIT. Limba engleză ar trebui alungată din UE, spun oficiali francezi

FOTO. BREXIT. Limba engleză ar trebui alungată din UE, spun oficiali francezi

Francezii spun că limba engleză ar trebui alungată din Uniunea Europeană după ce britanicii au votat ieşirea, scrie Daily Mail.

În prezent, engleza este una dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene şi una dintre cele mai folosite limbi în afaceri.

Primarul oraşului francez Beziers, Robert Menard, crede că în acest moment nu mai existp legitimitate pentru ca limba engleză să fie folosită la Bruxelles.

Candidatul stângii la preşedinţia Franţei, Jean-Luc Melenchon, spune că limba engleză nu mai poate fi „a treia limbă oficială de lucru în Parlamentul European”.

În prezent, aproape 51% dintre cetăţenii europeni vorbesc engleza ca limbă principală sau secundară, în timp ce doar puţin peste un sfert ştiu franceză şi cam o treime pot vorbi germană.

 

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă