15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Cinci lei născuți în captivitate în România s-au îmbarcat în călătoria...

FOTO: Cinci lei născuți în captivitate în România s-au îmbarcat în călătoria spre libertate

Leii Lidia, Lavinia, Petrică, Tarhon și Mărin pleacă, joi, din grădina zoologică din Baia Mare spre Africa de Sud, unde vor trăi într-o rezervație naturală. Cele cinci feline s-au născut în captivitate, iar acum va fi prima dată în viața lor când vor simți gustul libertății, potrivit fundației Vier Pfoten. 

Lidia, Lavinia și Petrică s-au născut în urmă cu 15 ani și au trecut direct în posesia Circului Globus din București. În 2002, toți trei au fost transferați la grădina zoologică din Baia Mare, unde și-au petrecut următorii 11 ani din viață, într-un țarc de 245 de metri pătrați.

Un an mai târziu, se nășteau Tarhon și Mărin, puii Lidiei și ai lui Petrică. La fel ca părinții lor, nici ei nu au cunoscut lumea exterioară.

Decizia primarului din Baia Mare, din 2013, de a închide grădina zoologică a fost șansa celor cinci lei de a scăpa de captivitate. Veterinarul grădinii zoo, Adin Miclăuș, a contactat fundația Vier Pfoten, care a acceptat să transfere animalele în sanctuarul pentru feline mari Lionsrock, din Africa de Sud.

Astfel, în 48 de ore, cei cinci lei vor ajunge într-o rezervație naturală, unde vor avea la dispoziție zeci de kilometri pentru a alerga, vor putea adulmeca mirosul savanei și se vor putea bucura de libertate. 

Cele mai citite

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată...
Ultima oră
Pe aceeași temă