12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. O leioacă a fost salvată de la moarte de... dragoste

FOTO. O leioacă a fost salvată de la moarte de… dragoste

Leoaica Sheila era pe moarte la numai 15 luni. Nu putea nici măcar să stea în picioare când a fost luată de la proprietarul ei de către Texas’ In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Education Center, pentru că era neîngrijită, scrie Boredpanda.com. Era lipsită de vlagă şi vomita tot timpul. Timp de două săptămâni, fondatoarea organizaţiei de salvare a animalelor, Vicky, a hrănit-o pe Sheila împingându-i direct pe gât bucăţele de carne. Leoaica suferea şi de toxoplasmoză, o boală care duce la lipsă de poftă de mâncare şi letargie.

Sperând să-i redea pofta de viaţă, salvatorii au aşezat-o pe Sheila în ţarcul vecin cu cel în care se afla leul Khan, salvat cu mai multe luni înainte de la acelaşi proprietar. Kahn avea 6 ani, era subnutrit şi avea capătul cozii ronţăit probabil din cauza stresului şi plictiselii. Dar leul era foarte prietenos şi a fost uşor de tratat, în timp ce Sheila pur şi simplu se stingea.

Surprinzător, spun salvatorii, cele două animale s-au îndrăgostit. „A fost dragoste la prima vedere” spune Vicky. Atunci, leilor li s-a permis să aibă „întâlniri”. Sheila a redobândit pofta de viaţă şi încet-încet a început să se însănătoşească. După trei luni de „întâlniri”, Sheila şi Khan s-au „căsătorit” şi locuiesc de atunci fericiţi în acelaşi ţarc.

Bărbatul care a maltratat aceste minunate creaturi şi care le închiria pentru fotografii şi petreceri, a rămas fără licenţa de a mai deţine animale exotice.

Deschide galeria foto să vezi ce fericit trăieşte acum cuplul de lei.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă